Argos Mobiel van start in Vlaardingen

Op maandagochtend 2 juni jl. was het zo ver: vanuit Zorgcentrum de Meerpaal, zwaaide een groep belangstellenden de zes Argos Mobiels en hun chauffeurs uit. Argos Mobiel Vlaardingen is weer op weg!

Dankzij Argos Zorggroep en de Gemeente Vlaardingen kunnen alle ouderen in Vlaardingen weer een beroep doen op dit flexibele vervoer vanaf hun voordeur. Argos Mobiel Vlaardingen is er voor alle ouderen die op een snelle en gemakkelijke manier op een bepaalde plaats willen zijn binnen hun gemeente, inclusief het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Omdat de voertuigen enkel korte ritjes maken, zijn zij altijd in de buurt. Ouderen hoeven daarom niet lang te wachten en ook niet ruim van tevoren te reserveren.

Argos Zorggroep en gemeente Vlaardingen hebben in  DAM (Duurzame Aanvullende Mobiliteit) een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor het leveren van de voertuigen en de chauffeurs. DAM neemt mensen met een uitkering op in leer-werktrajecten. Na het leer-werktraject (waarin werkervaring en arbeidsmoraal wordt opgedaan) kunnen de werkzoekenden doorstromen naar betaald werk.

Argos Mobiel rijdt van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Een rit van 0-3 km kost € 1,50 en een rit van 3-6 km kost € 3,-. Betalen kan door middel van PIN in het voertuig of reis extra voordelig met een Argos Mobiel strippenkaart. Deze is te koop in alle locaties van Argos Zorggroep in Vlaardingen.

Ouderen in Vlaardingen kunnen een rit reserveren door te bellen naar 010 – 427 83 90. Zij kunnen ook een lege Argos Mobiel op straat aanhouden door hun hand op te steken. Reeds aangeschafte Argos Mobiel Rittenkaarten kunnen gewoon weer gebruikt worden als betaalmiddel voor een rit.

IMG_2899