Argos Mobiel van start in Schiedam

Op woensdag 16 juli 2014 was het eindelijk zo ver: vanuit Zorgcentrum DrieMaasStede zwaaide een groep belangstellenden de zes Argos Mobiels en hun chauffeurs uit. 

Dankzij Argos Zorggroep en de Gemeente Schiedam kunnen alle ouderen in Schiedam weer een beroep doen op dit flexibele vervoer vanaf hun voordeur. Argos Mobiel Schiedam is er voor alle ouderen die op een snelle en gemakkelijke manier op een bepaalde plaats willen zijn binnen hun gemeente. Omdat de voertuigen enkel korte ritjes maken, zijn zij altijd in de buurt. Ouderen hoeven daarom niet lang te wachten en ook niet ruim van tevoren te reserveren.

Argos Zorggroep en gemeente Schiedam hebben in  DAM (Duurzame Aanvullende Mobiliteit) een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor het leveren van de voertuigen en de chauffeurs. DAM neemt mensen met een uitkering op in leer-werktrajecten. Na het leer-werktraject (waarin werkervaring en arbeidsmoraal wordt opgedaan) kunnen de werkzoekenden doorstromen naar betaald werk.

Argos Mobiel rijdt van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Een rit van 0-3 km kost € 1,50 en een rit van 3-6 km kost € 3,-. Betalen kan door middel van PIN in het voertuig of reis extra voordelig met een Argos Mobiel strippenkaart. Deze is te koop in alle locaties van Argos Zorggroep in Schiedam.

Ouderen in Schiedam kunnen een rit reserveren door te bellen naar 010 – 427 83 90. Zij kunnen ook een lege Argos Mobiel op straat aanhouden door hun hand op te steken.

start Argos Mobiel Schiedam